Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки. Това обяви

...
Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки. Това обяви
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи и заместникът му подават оставки. Това разгласи самият гл. комисар Петър Тодоров на брифинг, откакто служител на реда е с заплаха за живота след тежка злополука с бус, пренасящ мигранти край София.

„ Днес аз и сътрудника гл. комисар Станев подаваме оставки пред министъра, само че не това  е значимият проблем. Важният проблем е депутатите в утрешното съвещание, разглеждайки тази тематика, да създадат законодателни промени, които да защитят нашите сътрудници ”, прикани гл. комисар Петър Тодоров.

Всеки ден наши сътрудници с телата си и с живота и здравето си стопират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни решения, които да покажат отбрана на нашите служители на реда, които са на пътя. Това е следващият случай ”, напомни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Оставките идват откакто служител на реда е с опасност  за живота след гонене от близо 50 км на бус с десетина незаконни мигранти край София. Бусът с мигранти е слязъл от „ Тракия ” и е поел към Околовръстния път. Един от бусовете на Министерство на вътрешните работи се опитал да се включи в преследването, почнало още при тунел " Траянови врата ", само че бил ударен от транспортното средство с бежанците. Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Калоян Милтенов обаче съобщи на брифинг през днешния ден, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, пренасящ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безвредно място. Милтенов обаче не скри, че служителите на реда не са имали лента за наложително прекъсване на транспортно средство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР